Hatalmas meglepetés volt számomra is a sütőben sült spárgának az íze. Imádom a spárgát, de ilyen különleges ízhatást még nem értem el semmilyen spárgás recepttel, pedig ettük már párolva, főzve, krémesítve, de fasírtban is. Zöld spárgával készítettem. Nekem az az igazi kedvencem. Felfalta a család szőröstül bőröstül. Fantasztikus körete volt a húsvéti ebédnek.
- 2 kg zöld spárga
- tojás
- liszt
- finom szemcséjű zsemlemorzsa, lehetőleg házi
- parmezán bőven
- olívaolaj
Elkészítés:
- A spárgákat egyesével meghajlítom, és hagyom, hogy eltörjön ott, ahol "akar". A fás végektől szabadulok meg így.
- Ezeket a végeket azonban fagyasztom, és levesbe főzöm bele később. Nagyon jó ízt ad még a húslevesnek is!
- Zöldséghámozóval szépen meghámozom a spárgát. A sípok tetejét, a spárga hegyét nem pucolom meg, mert az a része nagyon zsenge.
- Mosás után szárítom a sípokat, majd lisztbe, tojásba és parmezános zsemlemorzsába forgatom.
- Egy nagy tepsit vékonyan kiolajozok, és erre fektetem rá a panírozott sípokat.
- A sütőt 180-200 fokra előmelegítem.
- Ügyelek arra, hogy ne nagyon érintkezzenek a panírozott sípok.
- 20-25 percig sütöm sütőben, amíg aranybarna nem lesz a bunda a spárgán.
- Nem sózom a sípokat, mert a parmezán kellően sóssá teszi.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése