Hozzávalók (3-4 személyre):
- 8-9 szem nem szétfövő burgonya
- 1 szál újhagyma
- 1 szál új fokhagyma zöldjével együtt
- 1 fej vöröshagyma
- 5-6 marék spenót, leszárazva, összetépve
- néhány levélnyi cikória
- só
- borsikafű
- reszelt sajt a tetejére
- 1 nagy pohár tejföl
- kedvenc fűszerkeverékünk vagy zöldfűszerünk
- olívaolaj
Elkészítés:
- A burgonyát megfőzzük héjában, majd felkarikázzuk, amikor kihűlt.
- Olívaolajjal kikenünk egy közepes tepsit vagy jénait, és az aljára egy-két réteg burgonyát terítünk.
- A spenótot, cikóriát, hagymákat megmossuk, felszeleteljük, felaprítjuk, majd olívaolajon összepároljuk stir-fry módszerrel. Én wokot használok ilyenkor.
- A tölteléket sózzuk és fűszerezzük, majd a tejföllel összekeverve a burgonyára halmozzuk.
- A burgonyakarikákat is megszórhatjuk a kedvenc fűszereinkkel.
- A tetejére jön egy-két réteg burgonya, majd vékony rétegben egy kis reszelt sajt.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése