2017. április 26., szerda

Jamie Oliver fonnyasztott spenót salátája

Szeretem Jamie Oliver azon egyszerű receptjeit, amelyekben egy-egy érdekes hozzávalóval valami rendkívül meglepő ízt kapok. Ilyen volt számomra a mazsola és a spenót találkozása is.


Hozzávalók:


  • egy nagy adag (kb. 800 g) friss spenót (vagy 300 g fagyasztott) leszárazva, összetépve 
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma 
  • 2 doboz natúr joghurt
  • pici olívaolaj
  • egy marék mazsola
  • pici só
  • őrölt bors
Elkészítés:

  1. A spenótot beáztatjuk, lemossuk, lecsöpögtetjük, de nem szükséges leszárítani, mert úgyis fonnyasztani fogjuk. Leszárazzuk, majd lazán összetépjük kézzel.
  2. Egy wokba dobom a nedves spenótot, és még egy-két evőkanál víz hozzáadása után közepes lángon megfonnyasztom. Ez csak pár percet vesz igénybe.
  3. A fokhagymát mozsárban összetöröm, majd a joghurthoz keverem.
  4. Sózom és borsozom az öntetet.
  5. 1 ek olajon puhára párolom a mazsolát. Én ezt a lépést el is hagytam, és szárazon adtam hozzá a salátához.
  6. Összekeverem a spenótot az öntettel, hozzáadom a mazsolát, és meglocsolom egy kis olívaolajjal még a végén.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (http://www.jamieoliver.com/recipes/spinach-recipes/wilted-spinach-with-yoghurt-raisins/)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése