Szeretem Jamie Oliver azon egyszerű receptjeit, amelyekben egy-egy érdekes hozzávalóval valami rendkívül meglepő ízt kapok. Ilyen volt számomra a mazsola és a spenót találkozása is.
Hozzávalók:
- egy nagy adag (kb. 800 g) friss spenót (vagy 300 g fagyasztott) leszárazva, összetépve
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- 2 doboz natúr joghurt
- pici olívaolaj
- egy marék mazsola
- pici só
- őrölt bors
Elkészítés:
- A spenótot beáztatjuk, lemossuk, lecsöpögtetjük, de nem szükséges leszárítani, mert úgyis fonnyasztani fogjuk. Leszárazzuk, majd lazán összetépjük kézzel.
- Egy wokba dobom a nedves spenótot, és még egy-két evőkanál víz hozzáadása után közepes lángon megfonnyasztom. Ez csak pár percet vesz igénybe.
- A fokhagymát mozsárban összetöröm, majd a joghurthoz keverem.
- Sózom és borsozom az öntetet.
- 1 ek olajon puhára párolom a mazsolát. Én ezt a lépést el is hagytam, és szárazon adtam hozzá a salátához.
- Összekeverem a spenótot az öntettel, hozzáadom a mazsolát, és meglocsolom egy kis olívaolajjal még a végén.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (http://www.jamieoliver.com/recipes/spinach-recipes/wilted-spinach-with-yoghurt-raisins/)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése