Detti már többször ajánlotta nekünk ezt a Jamie Oliver receptet, de én még csak most jutottam oda, hogy kipróbáljam. A rebarbarából eddig készítettem már tepsis süteményt, rusztikus pitét, muffint, levest, chutneyt és lekvárt is, és mivel kedves doboztársam a kezembe nyomott a héten is néhány szál rebarbarát, pont volt itthon annyi, hogy tovább kísérletezzek.
A srácok palacsintát kaptak reggelire, én pedig rebarbara mártást vaníliás joghurttal. Ám kipróbáltam a ragut palacsintában is. Nyamiiii!
- 3 vastagabb szál rebarbara
- 1 nagy adag görög joghurt
- vaníliapor, gyömbér és reszelt narancshéj (én az utóbbi kettőt el is hagytam)
- narancslé (frissen facsart vagy dobozos)
- méz (vagy nádcukor)
Elkészítés:
- A joghurtot összekeverjük a vaníliaporral (vagy vanília esszenciával).
- A rebarbarát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, majd egy magasabb falú serpenyőben narancslében néhány percig puhára pároljuk egy kis nádcukor vagy méz kíséretében.
- A narancsos gyümölcsdarabokat a joghurtba tesszük. Mehet még bele reszelt narancshéj is.
- Tehetjük kásába, fagylaltra vagy akár palacsintába is.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (http://www.jamieoliver.com/recipes/fruit-recipes/stewed-rhubarb-and-vanilla-yoghurt/)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése