Pestot bármiből készíthetünk. A blogban is szerepel néhány ismertebb és meglepőbb recept. A szabályokról itt olvashattok: http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2013/10/rukkola-pesto-es-egy-ket-szabaly-pesto.html
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- kb. 1 dl olívaolaj
- pici só
- egy marék pirított napraforgómag/mandula/kesu/dió
- egy zacskó spenót és reteklevél, karalábé levele, saláta, maradék répalevél, céklalevél
- parmezán (ízlés szerint)
Elkészítés:
- Leturmixolom a pestó összetevőit úgy, hogy az olívaolajat apránként adom hozzá, és ügyelek, hogy a spenótlevelekből ne legyen egy teljesen homogén massza. Fontos, hogy megőrizze krém a levelek/zöldség eredeti színét, és kicsit darabos legyen.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése