2017. május 26., péntek

Zöld levél pesto (mindent bele)

Pestot bármiből készíthetünk. A blogban is szerepel néhány ismertebb és meglepőbb recept. A szabályokról itt olvashattok: http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2013/10/rukkola-pesto-es-egy-ket-szabaly-pesto.html

Hozzávalók:

  • kb. 1 dl olívaolaj
  • pici só
  • egy marék pirított napraforgómag/mandula/kesu/dió
  • egy zacskó spenót és reteklevél, karalábé levele, saláta, maradék répalevél, céklalevél
  • parmezán (ízlés szerint)
Elkészítés:
  1. Leturmixolom a pestó összetevőit úgy, hogy az olívaolajat apránként adom hozzá, és ügyelek,  hogy a spenótlevelekből ne legyen egy teljesen homogén massza. Fontos, hogy megőrizze krém a levelek/zöldség eredeti színét, és kicsit darabos legyen.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése