Nehéz eldönteni, hogy krémleves vagy nagyon híg krumplipüré, de nekem ízlik és ebben a hidegben jól esett nagyon
Hozzávalók
Hozzávalók
- 3-4 közepes méretű burgonya
- 5 dkg vaj
- 1 l víz, alaplé vagy bio leveskocka
- csipet só
- pár csepp citrom
- 2 dl tejföl vagy tejszín
- 1 csokor petrezselyem
- szerecsendió
- őrölt bors
- fejenként 1-2 szelet ropogósra pirított bacon
- A krumplit hámozzuk, kockázzuk majd megfuttatjuk a vajon, miközben sózzuk, borsozzuk. Leveskocka használatakor a só nem kell, de a leveskockát ebbnen a fázisban morzsoljuk bele.
- Öntsük fel az alaplével vagy vízzel, majd főzzük amíg a krumpli megpuhul
- Botmixerrel pürésítsük, majd keverjük bele a tejfölt és forraljuk fel.
- Keverjük bele a szerencsendiót és a petrezselymet és keverjük át.
Forrás: Hegyi Barbara: Abraka babra (Fülöp Judit)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése