2014. február 5., szerda

Sült-párolt sárgarépa citrommal

Egy kis diétás párolt zöldség: köretnek vagy magában.

Hozzávalók:

  • 5-6 szép szál répa
  • olívaolaj
  • egy kanál vaj
  • bors
  • egy fél bio citrom leve
Elkészítés:
  1. A répákat meghámozzuk, hosszában elvágjuk, felezzük, negyedeljük (ízlés szerint).
  2. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az egy löttyintés olajat és a vajat, majd rádobjuk az répaszeleteket.
  3. Pár percig sütjük őket, majd sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, kisebb lángon puhára pároljuk.
  4. Pár perces mulatság az egész.
  5. Tányérra halmozzuk a párolt répát, és a fél citrom levével meglocsoljuk, borssal megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése