Igazi téli finomság: rengeteg vitamint, ásványi anyagot és fehérjét tartalmaz.
Hozzávalók:
- egy adag bio lencse
- egy adag bio mungóbab
- 3 kisebb fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál fehérrépa vagy paszternák
- 1 dl házi paradicsomlé
- só
- bors
- babérlevél
- 1-2 ek kókuszzsír
Elkészítés:
- A lencsét és a mungóbabot előző este beáztatjuk egy edényben, majd másnap átmossuk, leszűrjük.
- A hagymát kókuszzsíron megpároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fehérrépát, és összesütjük pár pillanat alatt.
- Jöhetnek a lencsék, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
- Fűszerezzük, és fedő alatt kis lángon puhára pároljuk.
- A fokhagymát csak a főzés vége felé adjuk hozzá, hogy viszonylag intenzíven lehessen érezni a főzelékben az ízét.
- A végén a babérlevelet eltávolítjuk.
- Sem tejterméket, sem lisztet nem kíván. A főzés végére kellően sűrű lesz a főzelék.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése