2014. február 14., péntek

Lencse-mungóbab főzelék

Igazi téli finomság: rengeteg vitamint, ásványi anyagot és fehérjét tartalmaz.

Hozzávalók:
  • egy adag bio lencse
  • egy adag bio mungóbab
  • 3 kisebb fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál fehérrépa vagy paszternák
  • 1 dl házi paradicsomlé
  • bors
  • babérlevél
  • 1-2 ek kókuszzsír
Elkészítés:

  1. A lencsét és a mungóbabot előző este beáztatjuk egy edényben, majd másnap átmossuk, leszűrjük.
  2. A hagymát kókuszzsíron megpároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fehérrépát, és összesütjük pár pillanat alatt.
  3. Jöhetnek a lencsék, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  4. Fűszerezzük, és fedő alatt kis lángon puhára pároljuk.
  5. A fokhagymát csak a főzés vége felé adjuk hozzá, hogy viszonylag intenzíven lehessen érezni a főzelékben az ízét.
  6. A végén a babérlevelet eltávolítjuk.
  7. Sem tejterméket, sem lisztet nem kíván. A főzés végére kellően sűrű lesz a főzelék.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése