Végre sikerült igazán ropogós batátát készítenem. Ami viszont ebben különösen ironikus, hogy a kisfiam közölte evés közben a maga kis nyelvén, hogy inkább a puhát szereti. Így nekem maradt az összes ropogós héj. :)
Fűszerezéskor használjuk a fantáziánkat! Nagyon izgalmas ízhatást érünk el, ha egy pici édeskés fűszert is adunk hozzá.
Hozzávalók (3 személyre):
- 7-8 batáta
- finomítatlan olaj/kókuszzsír
- 3 ek keményítő (elhagyható)
- fűszerek: só, paprika, rozmaring, borsikafű
- egyéb fűszerezési lehetőségek: szárított fokhagyma, chilipor, cayenne bors, fahéj, szerecsendió, római kömény
Elkészítés:
- A batátát jó alaposan megmossuk, majd megszárítjuk. Ezen a ponton a gyerekek is be tudnak segíteni. Szívesen szárazra törlik a batátát például. :)
- A gumókat negyedeljük, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Mintha hasábburgonyát szeletelnénk.
- Fűszerezzük, meglocsoljuk bőven az olajjal. Jól átforgatjuk.
- A keményítő révén még ropogósabb lesz a batáta. Ezt is rászórjuk, megforgatjuk alaposan.
- Kb. 30-40 perc alatt 200 fokon el is készül. Igyekezzünk egy akkora tepsibe tenni a batátát, hogy a hasábok ne érintkezzenek. Így lesz csak igazán ropogós.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (http://www.thecomfortofcooking.com/2013/10/crispy-baked-sweet-potato-fries.html)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése