Nagyon kellemes és jól előkészíthető feltét. Pontos hozzávaló mennyiséget nehéz meghatározni, de kb. 1 dl tejfölhöz kell egy csipet só és egy csipet curry.
Hozzávalók
Elkészítés
Hozzávalók
- kb. 60 dkg kicsontozott sertéskaraj
- néhány szem alma
- 30-40 cm póréhagyma
- 2,5-3 dl tejföl
- só, curry
- grillfűszer
Elkészítés
- A hússzeleteket fűszerezzük a grillfűszerrel és rakjuk egymás mellé egy jénai tálba úgy, hogy ne fedjék egymást. Külön olajozni, zsírozni nem szükséges, a húsban van elég.
- Néhány szem almát kockázzunk fel (én hámoztam is) és borítsuk be vele a hússzeleteket egy rétegben.
- A pórét mossuk, karikázzuk és ezt is terítsük a húsokra.
- A tejfölt keverjük ki egy kis sóval és egy kis curryvel, majd vonjuk be vele a szeleteket.
- 180 fokos sütőben süssük készre (kb. 40 perc)
Forrás: F. Nagy Angéla: Szinglik szakácskönyve
Ez is jó kajcsi. Kipróbálom!
VálaszTörlés