Nyári kerti partikra tökéletes, nem romlandó, és mindenmentes, azaz
glutén- és laktózérzékenyek is fogyaszthatják, kenyérrel, lepénnyel,
grissinivel mártogatva vagy azokat megkenve. A kenyérünnepen kóstolhattátok is.
Hozzávalók
Elkészítés
Hozzávalók
- 250 g lencse
- 1 fej lilahagyma
- 1 nagyobb paradicsom vagy ennek megfelelő paradicsomlé
- kakukkfű, só, bors
- 1-1,5 dl kókusztej vagy tejszín
Elkészítés
- A lencsét egy pár órára beáztatom.
- Lilahagymát apróra vágva kis kókuszolajon megdinsztelek (természetesen bármilyen más hagyma és olaj/zsiradék használható)
- Friss paradicsomot, vagy paradicsomlevet teszek hozzá, 1-2 percig pirítom, megrottyantom.
- A lencsét hozzáadom, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzöm.
- Kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítem és egy kis kókusztejjel vagy tejszínnel pépesítem botmixer segítségével.
- Friss kenyérrel vagy pirítóssal, friss zöldségekkel tálalom. Jó étvágyat!
Forrás: Jócsák Éva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése