Nyári kerti partikra tökéletes, nem romlandó, és mindenmentes, azaz
glutén- és laktózérzékenyek is fogyaszthatják, kenyérrel, lepénnyel,
grissinivel mártogatva vagy azokat megkenve. A kenyérünnepen kóstolhattátok is.
Hozzávalók
Elkészítés
Hozzávalók
- 1 fej mogyoróhagyma, vagy bármely más hagymából egy kisebb fej
- kókuszolaj (vagy bármely más zsiradék)
- 6-8 db sárgarépa
- koriander, só, bors
- 1-1,5 dl kókusztej vagy tejszín
Elkészítés
- Mogyoróhagymát egy kis kókuszolajon üvegesre pirítok (természetesen bármilyen más hagyma és olaj/zsiradék használható)
- A karikákra vágott bio Évkerék :) répákat hagyom karamellizálódni egy kicsit a hagymán, olajon, majd egy pici vizet teszek alá és addig dinsztelem míg teljesen megpuhul.
- Koriandert őrlök mozsárban, meghintem vele, sózom, borsozom és egy pici kókusztejjel vagy tejszínnel botmixerrel pépesítem.
- Friss kenyérrel vagy pirítóssal, friss zöldségekkel tálalom. Jó étvágyat!
Forrás: Jócsák Éva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése