Hozzávalók:
- 2 nagyobb cékla
- 1 hatalmas lilahagyma
- 2-3 ek almaecet
- nádcukor
- só
- őrölt kömény
- 3-4 ek vaj
- leveles tészta (Tante Fanny nálam)
- borsikafű
Elkészítés:
- A céklát és a hagymát megtisztítom, és vékony karikákra vágom.
- A vajat megolvasztom egy serpenyőben, majd rádobom a céklát és a hagymát.
- Felöntöm az ecettel, majd hozzáadom a nádcukrot, és lassan sütni kezdem. Időnként megforgatom, megkavarom.
- Fűszerezem sóval, köménnyel és borsikafűvel.
- Miután így sütöm kb. 15 percig, és kissé megpuhult a cékla, egy piteformába szedem.
- Előzőleg erre a formára ráterítem a leveles tésztát, és körbevágom.
- A maradékot is félreteszem.
- A zöldséget beborítom a tésztalappal, majd befedem a maradékkal. Nem baj, ha hullámos, kusza, mert ez lesz a süti alja.
- 180 fokra előmelegített sütőben további 20-25 percig sütöm barnulásig, majd 15 percig pihentetem.
- Egy nagy tányér segítségével végül kifordítom a pitét.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése