Kaptam 12 szép szelet karajt, és gyorsan szétnéztem a hűtőben, hogy mivel dobhatnám fel. Sokszor félek a már felszeletelt karajból a rántott húson kívül mást készíteni, mert el akarom kerülni, hogy rágós vagy száraz legyen. Ebben az ételben viszont a husi garantáltan puha és omlós marad.
Hozzávalók (3 személyre):
Elkészítés:
- Kenjünk ki egy hőálló tálat a zsiradékkal.
- Fektessük rá a hússzeleteket, egymás mellé, szorosan. Enyhén sózzuk meg.
- Reszeljünk le egy meghámozott almát, és terítsük szét a húson.
- Fedjük be vastagon savanyú káposztával, majd először alufóliával lefedve süssük addig, amíg a hús meg nem puhul. Kb. 30-50 perc, a karaj vastagságától is függ.
- Végül fólia nélkül süssük még további 10-20 percig.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése