Remélem, a családom nem olvassa majd ezt a bejegyzést. Az idei karácsony gasztro ajándéka tőlem sokaknak ez a mennyei, jól variálható és egészséges müzli lesz. Magvakkal, aszalványokkal, fűszerekkel készítem.
Hozzávalók:
- 4 csésze gabonapehely (nálam 3 csésze zabpehely és 1 csésze puffasztott amaránt, de mehet bele tönkölypehely vagy kukoricapehely is)
- 1 csésze olajos mag (napraforgó, kesudió, mandula, tökmag apróra vágva)
- 1 csésze kókuszreszelék (kénezetlen, bio)
- 1/2 csésze őrölt lenmag
- 1/2-1 csésze aszalvány (nálam sk. aszalt meggy, kénezetlen mazsola és sk. aszalt alma, apróra vágott datolya, aszalt alma, aszalt szilva)
- egy csipet só
- 1/4 csésze zsiradék (kókuszzsír)
- 1/4 csésze méz (nálam sk. bodza ízesítésű akácméz)
- 1 ek fűszer (vaníliapor, fahéj)
Elkészítés:
- A száraz anyagokat elkeverem a nedves hozzávalókkal.
- Előmelegítem a sütőt, majd sütőpapíron szépen elterítem a müzlit. Érdemes kihagyni az aszalványokat, mert megéghetnek. Elég a kész granolához keverni.
- 150 fokon sütöm 10-15 percig, amíg ropogósra sül, és a magok is megpirulnak.
- Üvegbe vagy dobozba zárva tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (http://www.recipetineats.com/homemade-granola-muesli/)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése