Hozzávalók:
- A recept szerint először a mandulát kell összeaprítani a robotgéppel, aztán minden mást is beletenni és pürésíteni, de én nem így csinálom, mert egyrészt nem fér ennyi minden az én gépembe, másrészt annyira ragadós a datolya, hogy nem viszi és akár tönkre is mehet.
- Szóval, mikor a mandulát már picire darálta (ez max. fél perc), kiveszem belőle és beteszem az előtte meleg vízbe áztatott (így puhább lesz) és kimagozott datolyát, majd a datolyapépet rákanalazom a mandulára, hozzáteszek minden mást, és egy fakanállal keverem össze.
- A masszából golyókat kell gyúrni, aztán min. egy órára betenni a mélyhűtőbe, hogy megszilárduljanak. Ezután is hűtőben kell tartani, mikor épp nem eszünk belőle! :)
Forrás: Monok Sára (Ella Woodward: Egyél jókat Ellával)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése