Finom köret vagy önmagában álló fogás is lehet ez a spenóttal rakott krumpli.
Hozzávalók:
- 80 dkg héjában főtt burgonya
- 75 dkg friss spenót
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olaj
- só, bors, szerecsendió
- 15 dkg feta sajt
- 3 dl tejföl/joghurt
- 2 ek vaj
- zsiradék a formához
- 2 ek pirított szezámmag
Elkészítés:
- A főtt burgonyát meghámozzuk, majd durvára reszeljük.
- A spenótot több vízben áztatjuk, leöblítjük, lecsöpögtetjük, majd felaprítjuk.
- A kétféle hagymát megpároljuk az olajon, majd rádobjuk a spenótot.
- Lefedve pároljuk 5 percig.
- Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
- A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.
- A fetát a tejföllel krémesre keverjük.
- Egy kikent felfújtformába tesszük a burgonya felét, majd jöhet rá a fetakrém fele, majd a spenót.
- A maradék fetakrém következik, és a tetejére a maradék burgonya menjen.
- A vajdarabkákat és a szezámmagot szórjuk a tetejére.
- 180 fokon kb. 30 percig sütjük a sütőben.
Forrás: A legjobb családi szakácskönyv (L. Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése