Finom és egyszerű parmezános fokhagymakrémleves.
Hozzávalók:
- 15 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- alaplé (vagy bio leveskocka és víz)
- 4-5 ek vaj
- 2-3 dl rizstejszín (tejszín)
- só
- bors
- kakukkfű, borsikafű
- nagy adag reszelt parmezán
- 1 ek citromlé (vagy joghurt)
- kenyér és olívaolaj
Elkészítés:
- A fokhagymát megtisztítjuk és egyben hagyjuk a gerezdeket. A vöröshagymát megtisztítjuk, majd felkockázzuk.
- Vajon megpároljuk a kétféle hagymát. Ez kb. 5-10 percig tart. Kavargatva puhára sütjük.
- Felöntjük az alaplével. Természetesen annyit adjunk hozzá, amennyi levest szeretnénk.
- Hozzáadjuk a rizstejszínt, a fűszereket, a citromlét és a sajtot, majd felfőzzük.
- Mehet bele a parmezán is. Minél több, annál finomabb! Végül botmixerrel krémesítjük.
- A kenyérkockákat olívaolajon megpirítjuk, és a levessel tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése