Hozzávalók (2-3 személyre):
- 2 bögre (2x2 dl) zabpehely
- 2 alma
- 1 nagy marék csonthéjas - dió, mogyoró, kesudió, mandula, stb.
- 10-15 dkg aszalt szilva
- 2 ek lenmag (én chia magot használtam)
- néhány csepp édesítő (elhagyható)
- 1/2 dl víz, de ennél kevesebbel érdemes indítani
- 1 tk fahéj
Elkészítés:
- Az almákat, az aszalt szilva felét és a csonthéjasok egy részét tedd bele a turmixgépbe és dolgozd össze. Vágd kisebb darabokra a maradék szilvát és a magvakat majd az összes hozzávalóval keverd el egy tálban.
- Egy 15x25-ös tepsibe tegyél sütőpapírt (ha nincs, akkor olajozd ki), és nyomkodd bele a masszát. 170 fokos sütőbe 20 perc alatt készre sül!
- Hagyd kihűlni, és már szeletelheted is.
- Bármilyen aszalt gyümölccsel, banánnal vagy kókusszal is készítheted!
Forrás: Ordasi Szilvia
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése