Finoman, visszafogottan fűszerezett csirkés curry rizzsel tálalva. Mehet bele bármilyen őszi gyümölcs, akár szilva és barack is az almán és körtén kívül.
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 kg csirkemell felkockázva
- 2 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- zsiradék
- 2 marék paradicsom (nálam apró fajta, koktél)
- 1 dl házi paradicsomlé
- 1 doboz rizstejszín (sima tejszínt nem tennék bele, mert ez csak az állagához kell)
- 2 db alma felkockázva
- 1 marék mazsola (nem kénezett)
- 1 körte felkockázva
- néhány szem szőlő
- 2-3 csurgatás méz
- 2 tk sárgabarack lekvár (cukormentes)
- fűszerek: fahéj, szegfűszeg, kurkuma, pici currypor, gyömbér, só, őrölt bors
- alaplé vagy víz
Elkészítés:
- Zsiradékon lepirítjuk a felkockázott hagymát, majd jöhet rá a kockára vágott husi.
- Kifehéredésig sütjük, kavargatjuk, majd hozzáadjuk az alaplét és a paradicsomot, hogy majdnem ellepje.
- Jöhetnek a fűszerek és a gyümölcsök.
- Az egészet összefőzzük gyakori kavargatás mellett.
- Sűrű ragut kapunk, amelyet rizstejszínnel tovább sűríthetünk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése