Az új Nők Lapja Konyhában találtam rá Vrábel Krisztina receptjére, és ez ihlette ezt a hétfői elviteles ebédet.
Hozzávalók (2-3 személyre):
- 4 kápia paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 aprócska brokkoli
- tészta 2-3 személyre
- olívaolaj/hidegen sajtolt olaj
- 2 marék sonka/szalonna
- só
- bors
- mozzarella/feta
- 1 marék petrezselyemzöld
Elkészítés:
- A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük.
- A sonkát olajon megpirítjuk, majd fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymát. Összesütjük.
- Rádobjuk az apróra vágott kápia paprikát. Nagy lángon, rázogatva sütjük.
- A brokkolit párolóbetétben megpároljuk. Majd a legvégén hozzáadjuk a zöldséghez.
- A feltétet összekeverjük a tésztával. Fűszerezzük.
- Mozzarellát vagy fetát adunk hozzá, majd jöhet rá a friss petrezselyemzöld.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (inspir.: http://noklapja.nlcafe.hu/konyha/2016/09/15/sult-paprikas-tesztasalata-piritott-szalonnaval-a-villamgyors-vacsoraotlet/)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése