Hideg van. Ősz van. Rendkívül jólesett ez a melengető ebéd a mai nap.
Hozzávalók (3-4 személyre):
- 3 fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1-2 cm friss gyömbér
- 1 adag sült paradicsom (fagyasztóba eltett)/paradicsom (kb. 30-40 dkg)
- kb. 30 dkg csicseriborsó
- 1 kápia paprika
- 3 szál sárgarépa
- olaj
- só
- bors/borsikafű/kakukkfű
- egy kevés szárazkolbász (én csak kevéssel szeretem)
Elkészítés:
- A csicseriborsót előző éjszaka áztassuk be, majd másnap mossuk át.
- A hagymákat aprítsuk fel, és pároljuk meg olajon. Dobjuk rá a kolbászt.
- Jöhet bele a csicseriborsó, majd a karikára vágott répa és a felkockázott paprika.
- Következnek a paradicsomok egészben, fagyasztva.
- Mehet bele annyi víz vagy zöldségleves, hogy ellepje, és alacsony lángon összefőzzük a ragut.
- Fűszerezzük, majd melegen tálaljuk párolt jázmin rizzsel.
- Mehet bele akár finoman felaprított répalevél, petrezselyem vagy koriander is a végén.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése