Az endívia leveleket szépen, kreatívan megtöltve fantasztikus vacsorát (vagy előételt) kapunk. Egy-két ötletet gyűjtöttem nektek ahhoz, hogy mivel érdemes párosítani a ropogós, enyhén kesernyés ízű leveleket:
1) Mézes-kecskesajtos endívia falatok: http://www.thecreativebite.com/honey-goat-cheese-endive-bites/
- kenhető kecskesajt
- apróra vágott pirított dió (pekán stb.)
- 1-1-csurgatás méz
- 1-1 zsályalevél (más zöldfűszer)
- endívia
2) Lazacos-kecskesajtos endívia falatok: http://garlicmysoul.com/blog/smoked-salmon-goat-cheese-endive-bites/
- zöldfűszeres kecskesajt
- apróra vágott füstölt lazac
- endívia
3) Körtés-kéksajtos endívia falatok: http://flavorthemoments.com/endive-salad-bites-with-pears-blue-cheese-and-pecans/?doing_wp_cron=1475240029.6581490039825439453125#comment-158311
- apróra vágott körte
- morzsolt kéksajt
- apróra vágott aszalt áfonya
- aprított petrezselyem
- pirított dió, aprítva
- öntet: 2 ek balzsamecet (fehér), 1 tk mustár, 1 tk friss citromlé, 1 tk juharszirup, 1/4 csésze olívaolaj, só, bors
4) "Endívia melegszendvics": http://www.westviamidwest.com/cheesy-broiled-endive-appetizer/
- A leveleket szétszedem, megmosom, leszárítom.
- Sütőpapírra helyezem a csónakokat, és bőven megszórom reszelt sajttal.
- A 180 fokra előmelegített sütőbe tolom, éa 15 perc alatt megsütöm.
5) Pirított endívia kéksajttal:
- Az endíviát hosszában félbevágjuk, olívaolajjal meglocsoljuk és bőven sózzuk, borsozzuk, bemasszírozzuk ezekkel a salátát.
- Grillserpenyőben vagy sütő grillfokozaton 2-2 percig pirítjuk mindkét oldalát, addig amíg barna nem lesz kissé, és össze nem esik.
- Kéksajtot terítünk ezután rá, és 1-2 perc alatt ráolvasztjuk.
- Kenyérrel/pirítóssal tálaljuk, vagy már eleve a pirított endíviát kenyérszeletre helyezzük, és a sajttal együtt grillezzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése