A recept a világ legjobb fokhagymakrémlevese címen emlegette ezt a verziót. Egyet kell értsek a "szerzővel". Íme a recept egy kis módosítással:
Hozzávalók:
- 3-4 csurgatás olívaolaj
- 2 ek minőségi vaj
- 4 fej vöröshagyma
- 4 fej fokhagyma
- 1,5-2 l zöldség alaplé vagy húsleves alaplé (esetleg 2 bio leveskocka)
- 1 kisebb szelet teljes kiőrlésű kenyér
- petrezselyem
- kakukkfű
- 2 babérlevél
- só
- frissen őrölt bors
- 3 dl tejszín vagy 4 dl tej és még egy kis vaj
- reszelt parmezán
Elkészítés:
- Gyűrkőzzünk neki a feladatnak: hagymapucolás!
- Aprítsuk fel a hagymákat, majd hevítsünk olívaolajat és vajat egy nagyobb lábasban.
- Erre dobjuk a felaprított hagymát, majd alacsony lángon szépen pároljuk kb. 20-30 percig.
- Ezt követően emeljük a hőmérsékletet, és aranybarnára pirítjuk a hagymát, majd felöntjük a lével.
- Hozzáadjuk a kockára vágott kenyeret, a felaprított petrezselymet, a kakukkfüvet és a babérlevelet.
- Kb. 10-15 percig főzzük újra kisebb lángon.
- Távolítsuk el a babérlevelet, és a levest öntsük a turmixgépbe (jó a botmixer is, de a turmix alaposabb munkát végez).
- Miután krémesítettük a levest, visszaöntjük a lábasba, hozzáadjuk a tejet, a vajat és a sajtot, és egy pár pillanat alatt felfőzzük az egészet.
- Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.
- Vajas vagy sajtos pirítós illik hozzá.
Forrás: http://www.food.com/recipe/worlds-best-cream-of-garlic-soup-444700?mode=metric&scaleto=1.0&st=null (Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése