Nem annyira macerás recept, mint amilyennek elsőre tűnik. Megjegyezném, hogy ezek a palacsinták sosem lesznek kis vékonykák, de nem kell aggódni, mert szuperül megsülnek így is.
Hozzávalók a palacsintához:
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 25 dkg finomliszt
- só
- bors
- szénsavas ásványvíz
- 50 dkg fehér káposzta
- olaj
- pici cukor
- 1 csokor petrezselyem
Az öntethez:
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
- sok sajt ízlés szerint
- bors
Elkészítés:
- A palacsintához elkeverjük a hozzávalókat. Kb. tejszín sűrűségű masszát kell kapjunk, majd letakarjuk, és pihentetjük egy órán keresztül.
- A káposztát finomra reszeljük/aprítjuk, majd 2 ek olajban karamellizáljuk a cukrot, és erre rádobjuk a káposztár. Sózzuk, borsozzuk, és aranybarnára pirítjuk. Ezt a műveletet egy nagy wokban is végezhetjük.
- A palacsintatésztába keverjük a petrezselymet, a káposztát és még 1 ek olajat, majd kb. 8-10 darab palacsintát sütünk ki ebből a mennyiségből.
- Ezeket a palacsintákat feltekerjük, majd kb. 3-4 cm-es csigákra vágjuk, és egy kivajazott tepsibe sorokoztatjuk őket egymás mellé, vágott felükkel lefelé fordítva.
- Az öntetet elkészítjük, és a csigák tetején eloszlatjuk.
- 180 fokos sütőben sütjük, amíg a teteje szépen megpirul (kb. 25 percig).
- Salátával tálaljuk.
Forrás: Nők Lapja 2014 (5.szám)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése