2014. március 24., hétfő

Káposztás palacsintacsigák

Nem annyira macerás recept, mint amilyennek elsőre tűnik. Megjegyezném, hogy ezek a palacsinták sosem lesznek kis vékonykák, de nem kell aggódni, mert szuperül megsülnek így is.

Hozzávalók a palacsintához:

  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • bors
  • szénsavas ásványvíz
  • 50 dkg fehér káposzta
  • olaj
  • pici cukor
  • 1 csokor petrezselyem

Az öntethez: 

  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás 
  • sok sajt ízlés szerint
  • bors
Elkészítés:
  1. A palacsintához elkeverjük a hozzávalókat. Kb. tejszín sűrűségű masszát kell kapjunk, majd letakarjuk, és pihentetjük egy órán keresztül.
  2. A káposztát finomra reszeljük/aprítjuk, majd 2 ek olajban karamellizáljuk a cukrot, és erre rádobjuk a káposztár. Sózzuk, borsozzuk, és aranybarnára pirítjuk. Ezt a műveletet egy nagy wokban is végezhetjük.
  3. A palacsintatésztába keverjük a petrezselymet, a káposztát és még 1 ek olajat, majd kb. 8-10 darab palacsintát sütünk ki ebből a mennyiségből.
  4. Ezeket a palacsintákat feltekerjük, majd kb. 3-4 cm-es csigákra vágjuk, és egy kivajazott tepsibe sorokoztatjuk őket egymás mellé, vágott felükkel lefelé fordítva.
  5. Az öntetet elkészítjük, és a csigák tetején eloszlatjuk.
  6. 180 fokos sütőben sütjük, amíg a teteje szépen megpirul (kb. 25 percig).
  7. Salátával tálaljuk.

Forrás: Nők Lapja 2014 (5.szám) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése