Nyáron, télen, bármikor el tudom képzelni valami finom gyümölccsel a tetején, jó vaníliásan. Nyamm!
Hozzávalók:
- 25 dkg házi túró (vagy ricotta/orda)
- 2 dl házi tej
- 2 tojássárgája
- Xilit ízlés szerint (kb. 5 dkg)
- egy nagy adag vaníliapor
- picike só
- áfonya a tetejére (valamilyen savanyú gyümölcs, lehet fagyasztott is)
- mehet még bele: fahéj, kókuszreszelék, mazsola, stb.
Elkészítés:
- A tojássárgáját habosra verjük a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk a vaníliaport és a tejet.
- Alacsony lángon, folytonos kevergetés mellett besűrítjük pár perc alatt. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl, mert könnyen kicsapódhat a tojás. Amikor már elég sűrűnek találjuk, zárjuk is el a gázt.
- Adjuk hozzá a túrót/ricottát miután picit kihűlt, és botmixerrel krémesítsük.
- Kis tálkákba adagoljuk, díszítjük, és hűtőben pihentetjük.
- Infó: én nem használok vaníliás cukrot, mivel a benne található kristályvanillin nem egészséges. Helyette vaníliaport vagy a valódi vanília rúd magjait érdemes használni.
Forrás: ötlet, inspiráció: http://kaoszkapitanykonyhaja.blog.hu/2013/06/08/hazi_kremturo (Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése