Ez egy nagyon jól előkészíthető egytálétel. A forrás címétől eltekintve jénaiban sütve is pont olyan jó.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 20 dkg spagetti, darabokra törve
- 12,5 dkg nyers sonka vagy angolszalonna apróra kockázva
- 0,5 l tej
- 4 tojás
- 3 dkg reszelt sajt
- só, bors, szerecsendió
- A karfiolt rózsáira szedve megfőzzük és megfőzzük a spagettit is.
- A tejet, a tojással és a fűszerekkel kikeverjük.
- A karfiolt, spagettit és a sonkát a beáztatott római tálba rétegezzük, a tejes keveréket ráöntjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
- A fedővel lezárt tálat hideg sütőbe tesszük és 4-5-ös fokozaton (200-225 fok) 60-70 percig sütjük
Forrás: Dr. Oetker Római tál (Fülöp Judit)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése