2014. március 21., péntek

Sonkás karfiolfelfújt

Ez egy nagyon jól előkészíthető egytálétel. A forrás címétől eltekintve jénaiban sütve is pont olyan jó.

Hozzávalók:
  • 1 kg karfiol
  • 20 dkg spagetti, darabokra törve
  • 12,5 dkg nyers sonka vagy angolszalonna apróra kockázva
  • 0,5 l tej
  • 4 tojás
  • 3 dkg reszelt sajt
  • só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
  1. A karfiolt rózsáira szedve megfőzzük és megfőzzük a spagettit is.
  2. A tejet, a tojással és a fűszerekkel kikeverjük.
  3. A karfiolt, spagettit és a sonkát a beáztatott római tálba rétegezzük, a tejes keveréket ráöntjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  4. A fedővel lezárt tálat hideg sütőbe tesszük és 4-5-ös fokozaton (200-225 fok) 60-70 percig sütjük
Forrás: Dr. Oetker Római tál (Fülöp Judit)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése