Egyik kedvenc főzelékem.
Hozzávalók:
- egy fél fej káposzta
- 2-3 darab paradicsom (télen fagyasztott)
- só
- bors
- 1 tk Xilit vagy 1 csurgatás méz
- köménymag
- legalább fél liter házi paradicsomlé
- olaj
- 1 pici fakanálnyi liszt
Elkészítés:
- A megtisztított káposztát szépen laskára vágom, és felteszem főni annyi vízzel, hogy ellepje. Ebbe a főzővízbe szórom bele a köménymagot is.
- Ugyanebbe a lábasba mehet a paradicsom is. Fedő alatt puhára főzöm a káposztát a paradicsomokkal együtt.
- Egy pici olajból és egy pici fakanálnyi lisztből rántást készítek egy másik lábasban, majd erre szedem rá a megfőtt káposztát (egyelőre a főzőlé nélkül).
- Felöntöm a paradicsomlével (mehet bele bőven), összekeverem, hagyom felfőni, majd ízesítés után tálalom a főzeléket. A káposzta félretett főzőlevélel szoktuk hígítani szükség esetén.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése