2014. március 1., szombat

Paradicsomos káposztafőzelék

Egyik kedvenc főzelékem.

Hozzávalók:

  • egy fél fej káposzta
  • 2-3 darab paradicsom (télen fagyasztott)
  • bors
  • 1 tk Xilit vagy 1 csurgatás méz
  • köménymag
  • legalább fél liter házi paradicsomlé
  • olaj
  • 1 pici fakanálnyi liszt
Elkészítés:
  1. A megtisztított káposztát szépen laskára vágom, és felteszem főni annyi vízzel, hogy ellepje. Ebbe a főzővízbe szórom bele a köménymagot is.
  2. Ugyanebbe a lábasba mehet a paradicsom is. Fedő alatt puhára főzöm a káposztát a paradicsomokkal együtt.
  3. Egy pici olajból és egy pici fakanálnyi lisztből rántást készítek egy másik lábasban, majd erre szedem rá a megfőtt káposztát (egyelőre a főzőlé nélkül).
  4. Felöntöm a paradicsomlével (mehet bele bőven), összekeverem, hagyom felfőni, majd ízesítés után tálalom a főzeléket. A káposzta félretett főzőlevélel szoktuk hígítani szükség esetén.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése