Fincsi csirkemáj egy kicsit kevésbé klasszikus körettel. Ízbomba!
Hozzávalók:
- 70 dkg friss csirkemáj
- só
- bors
- majoranna (saját szárítás)
- olívaolaj
- vaj
- egy fél fej lilakáposzta
- 2 db narancs
- 1 löttyintés olívaolaj
- 1 ek almaecet
- egy fél/egész citrom leve
- pici chili (elhagyható)
Elkészítés:
- A csirkemájat megtisztítjuk, félbe vágjuk.
- Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat és vajat hevítünk, majd rádobjuk a májakat.
- Ekkor még nagy lángon sütjük a májat, néha megfordítva.
- A köpködős fázisban én lefedtem a serpenyőt; ez néhány percig tart csak, majd újra kitakartam, hogy a kifolyt lé elfőhessen/sülhessen.
- A sütés végén majorannával bőven megszórom a májat, enyhén meg is sózom, bőven borsozom, majd elzárom a gázt.
- Mindenközben a káposztát szép vékonyra aprítom, a narancsot felcikkezem, feldarabolom, és összeállítom a salátát: olívaolaj, almaecet, citromlé, chili. Végül pihentetem egy kicsit.
- Diétázóknak csak salival, a többieknek pirítóssal tálalom a májat.
Forrás: http://www.yummly.com/recipe/Cabbage-orange-salad-345549?columns=5&position=14%2F59 (Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése