2014. március 5., szerda

Hirtelen sült csirkemáj narancsos lilakáposzta salátával

Fincsi csirkemáj egy kicsit kevésbé klasszikus körettel. Ízbomba!

Hozzávalók:

  • 70 dkg friss csirkemáj
  • bors
  • majoranna (saját szárítás)
  • olívaolaj
  • vaj
  • egy fél fej lilakáposzta
  • 2 db narancs
  • 1 löttyintés olívaolaj
  • 1 ek almaecet
  • egy fél/egész citrom leve
  • pici chili (elhagyható)
Elkészítés:
  1. A csirkemájat megtisztítjuk, félbe vágjuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat és vajat hevítünk, majd rádobjuk a májakat.
  3. Ekkor még nagy lángon sütjük a májat, néha megfordítva.
  4. A köpködős fázisban én lefedtem a serpenyőt; ez néhány percig tart csak, majd újra kitakartam, hogy a kifolyt lé elfőhessen/sülhessen.
  5. A sütés végén majorannával bőven megszórom a májat, enyhén meg is sózom, bőven borsozom, majd elzárom a gázt.
  6. Mindenközben a káposztát szép vékonyra aprítom, a narancsot felcikkezem, feldarabolom, és összeállítom a salátát: olívaolaj, almaecet, citromlé, chili. Végül pihentetem egy kicsit.
  7. Diétázóknak csak salival, a többieknek pirítóssal tálalom a májat.
Forrás: http://www.yummly.com/recipe/Cabbage-orange-salad-345549?columns=5&position=14%2F59 (Lengyel Zsuzsa)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése