A héten Erika ötleteit olvashatjátok a blogban:
Mivel jönnek a hűvösebb napok, jól esik a meleg, fűszeres étel. Ennek értelmébe azt hiszem a sütőtökből krémleves készül.
A múltkor annyira bejött a rántott padlizsán, hogy ismétlés lesz. Köretnek bulgur, párolt répával, illetve párolt almával.
A brokkoliból, krumpliból fasírt készül (burgonyafasírt sajttal és brokkolival. Az ötlet, valamint az elkészítés itt olvasható: http://www.recept-oldal.hu/ cikkek/vegetarianus-etelek/ burgonyafasirt.html). Tálalható húsok mellé köretnek, de például vacsorára önmagában is friss salátával. A brokkoli helyettesíthető zöldborsóval, karfiollal, gombával. Vagy akár kisebb adagokban többféle ízesítés is elkészíthető, hogy legyen színes a terítékünk. Ugyanakkor nekem nagyon szimpatikus a brokkolis, tömlős sajt-szószos csirkemell penne tésztával (http://gyerekmonopoly.blog. hu/2011/05/06/brokkolis_ tomlos_sajt_szoszos_ csirkemell_penne_tesztaval) vagy a brokkolis sajttekercs is (http://www.receptlap.hu/ recept/brokkolis_sajttekercs_ 4791?kat_id=13).
A lila káposzta nagyvalószínűséggel párolt formában kerül az asztalra egy kis malac vagy liba sülttel. Nagyon jó tippeket láttam recept oldalakon. Így például lehet ízesíteni meggyel vagy narancs gerezdekkel vagy aszalt szilvával, de még erdei gyümölccsel is (http://www.nosalty.hu/recept/ erdei-gyumolcsos-parolt- kaposzta). Ember legyen a talpán, aki tud választani, hogy melyik a leginkább ínycsiklandozóbb.
A sárgarépát is lehet ám variálni, mert nem mindig a levesben van a helye! Készíthetünk sárgarépa salátát fűszeresen http://evkerekreceptek. blogspot.hu/2015/06/ sargarepasalata-fuszeresen. html vagy répatortát http://www.nosalty.hu/recept/ angol-repatorta. A lényeg, hogy legyen változatos, és élvezetes minden étkezés! Kellemes főzőcskézést, és jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése