Az ősz mindig nehezedő és színesedő dobozokat jelent, de erről akik ma a betakarítási ünnepén jártak, biztosan többet tudnának mesélni. A heti dobozhoz néhány ötlet következik közösségi tagoktól.
A sütőtököt megsütöm és pürésítem. A sok színes és friss zöldség mellé azért kell egy kis nassolni való is. Így bizonyára kipróbálom a sütőtökös zabgolyókat kókusszal (http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2015/01/sutotokos-zabgolyok-kokusszal.html). Ugyanakkor marad annyi a sütőtökömből, hogy fodros kelt helyettesítve a pak-choi-val szintén tesztelésre kerül a fodros keles sütőtökkrémleves is (http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2015/01/fodros-keles-sutotokkremleves.html). Aki most nem tudja, hogy mit is készítsen belőle, az bátran elteheti kisebb adagokban a fagyasztóba is az elkészített vagy esetlegesen kimaradt tökpürét.
A zöldbabot nagy valószínűséggel köretként fogom felhasználni. Ehhez szükségem lesz szeletelt bacon szalonnára is. A zöldbabot először sós vízben megfőzöm. Ha kihűlt, 3-4 zöldbabot összefogok, és nemes egyszerűséggel feltekerem bacon szalonnával. Majd egy tűzálló tálba szépen egymás mellé sorakoztatom a kis tekercseket. Előmelegített sütőben megsütöm. Megjegyzés: amennyiben csirkemellel szeretnénk együtt feltálalni, akkor az előzetesen fűszerezett és bepácolt csirkemell megy alulra. Ez utóbbi esetben a húst együtt sütjük meg a kis zöldbab tekercseinkkel.
Érdemes lehet kipróbálni a marha jó cékla-répa fasírtot (http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2015/09/marha-jo-cekla-repa-fasirt.html) vagy padlizsános tészta majoránnával (http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2013/07/padlizsanos-teszta-majorannaval.html). Hm…éhes lettem. Megyek is, és készítek valamit a heti dobozból. :)
A káposzta feléből káposztás-húsos rétes lesz (http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2014/12/husos-kaposztas-retes.html), a másik feléből pedig amerikai típusú káposztasaláta majonézzel, almával, répával.
A zöldbab kevés burgonyával és néhány szál sárgarépával palóclevesbe (http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2014/07/palocleves.html) kerül, a céklát pedig belecsempészem egy majonézes krumplisalátába – a krumpli fele helyett céklát teszek a salátába, úgy sokkal finomabb. Adok még hozzá savanyú uborkát, főtt tojást, a majonézt lazítom egy kevés joghurttal, meglocsolom egy kevés borecettel, és ha még marad a petrezselyemzöldből addig, akkor azt is hozzáadom, és az egészet behűtöm.
A cukkíniből parmezános tésztaszósz lesz, valami ilyesmi: http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2015/06/bogi-cukkinis-parmezanos-tesztaja-tobb.html, de fokhagymát biztosan teszek még bele. Jó étvágyat!
Mostanában elég sok sütőtökös szendvicskrém készült (http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2012/11/sutotokos-szendvicskrem.html) ezért most Jamie féle ricottás-fűszeres tökös raviolit tervezek csinálni, aminek egy része a fagyasztóban fog landolni zsúfoltabb munkanapokra. Egyébként a petrezselyemzöld is ott vár további felhasználásra.
A rukkola még kérdéses, hogy Stahl féle melegszendvicsként végzi (http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2013/09/stahl-judit-rukkolas-ricottas.html) vagy a paradicsommal és egy kis pármai sonkával pizza lesz (http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2013/05/parmai-sonkas-pizza-ruccolaval.html)
A lilahagymát egy kis kecskesajttal töltve megsütöm egyik nap vacsorára, jól fog hozzá passzolni a salátakeverék.
A cékla egy része céklás gofriba kerül, ha lesz elég időm, ha nem akkor túrókrémmé válik (http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2015/02/ceklas-turokrem.html).
A cukkiniből ezúttal süti lesz, valami cukkinikenyér jellegű, mint ez: http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2013/07/cukkinikenyer.html
A sárgarépából pedig kipróbálom ezt a tésztamártást: http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2015/08/sargarepas-tesztamartas.html
Erika
A salátakeverék, paradicsom, uborka, lilahagyma, petrezselyemzöld nagyszerű alapanyaga lesz a recept blogban található a görög parasztsalátának (http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2015/07/gorog-parasztsalata.html). Egy apró módosítás, hogy a korábbi dobozból már általam elkészített tárkonyos ecetet fogom felhasználni az öntethez.A sütőtököt megsütöm és pürésítem. A sok színes és friss zöldség mellé azért kell egy kis nassolni való is. Így bizonyára kipróbálom a sütőtökös zabgolyókat kókusszal (http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2015/01/sutotokos-zabgolyok-kokusszal.html). Ugyanakkor marad annyi a sütőtökömből, hogy fodros kelt helyettesítve a pak-choi-val szintén tesztelésre kerül a fodros keles sütőtökkrémleves is (http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2015/01/fodros-keles-sutotokkremleves.html). Aki most nem tudja, hogy mit is készítsen belőle, az bátran elteheti kisebb adagokban a fagyasztóba is az elkészített vagy esetlegesen kimaradt tökpürét.
A zöldbabot nagy valószínűséggel köretként fogom felhasználni. Ehhez szükségem lesz szeletelt bacon szalonnára is. A zöldbabot először sós vízben megfőzöm. Ha kihűlt, 3-4 zöldbabot összefogok, és nemes egyszerűséggel feltekerem bacon szalonnával. Majd egy tűzálló tálba szépen egymás mellé sorakoztatom a kis tekercseket. Előmelegített sütőben megsütöm. Megjegyzés: amennyiben csirkemellel szeretnénk együtt feltálalni, akkor az előzetesen fűszerezett és bepácolt csirkemell megy alulra. Ez utóbbi esetben a húst együtt sütjük meg a kis zöldbab tekercseinkkel.
Érdemes lehet kipróbálni a marha jó cékla-répa fasírtot (http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2015/09/marha-jo-cekla-repa-fasirt.html) vagy padlizsános tészta majoránnával (http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2013/07/padlizsanos-teszta-majorannaval.html). Hm…éhes lettem. Megyek is, és készítek valamit a heti dobozból. :)
Éva
A sütőtökből ezen a héten sütemény lesz, nekem a blogunkon található egyik recept (http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2014/11/fuszeres-sutotokos-kevert-suti.html) vált be a legjobban, csak nem tepsiben, hanem muffin formákban sütöm, így könnyebben tudom porciózni, pl. az iskolába uzsonnás dobozba.A káposzta feléből káposztás-húsos rétes lesz (http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2014/12/husos-kaposztas-retes.html), a másik feléből pedig amerikai típusú káposztasaláta majonézzel, almával, répával.
A zöldbab kevés burgonyával és néhány szál sárgarépával palóclevesbe (http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2014/07/palocleves.html) kerül, a céklát pedig belecsempészem egy majonézes krumplisalátába – a krumpli fele helyett céklát teszek a salátába, úgy sokkal finomabb. Adok még hozzá savanyú uborkát, főtt tojást, a majonézt lazítom egy kevés joghurttal, meglocsolom egy kevés borecettel, és ha még marad a petrezselyemzöldből addig, akkor azt is hozzáadom, és az egészet behűtöm.
A cukkíniből parmezános tésztaszósz lesz, valami ilyesmi: http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2015/06/bogi-cukkinis-parmezanos-tesztaja-tobb.html, de fokhagymát biztosan teszek még bele. Jó étvágyat!
Judit
Kinéztem néhány új receptet is, ha ehető lesz a végeredmény, azokkal majd később jövök a blogra :)Mostanában elég sok sütőtökös szendvicskrém készült (http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2012/11/sutotokos-szendvicskrem.html) ezért most Jamie féle ricottás-fűszeres tökös raviolit tervezek csinálni, aminek egy része a fagyasztóban fog landolni zsúfoltabb munkanapokra. Egyébként a petrezselyemzöld is ott vár további felhasználásra.
A rukkola még kérdéses, hogy Stahl féle melegszendvicsként végzi (http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2013/09/stahl-judit-rukkolas-ricottas.html) vagy a paradicsommal és egy kis pármai sonkával pizza lesz (http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2013/05/parmai-sonkas-pizza-ruccolaval.html)
A lilahagymát egy kis kecskesajttal töltve megsütöm egyik nap vacsorára, jól fog hozzá passzolni a salátakeverék.
A cékla egy része céklás gofriba kerül, ha lesz elég időm, ha nem akkor túrókrémmé válik (http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2015/02/ceklas-turokrem.html).
A cukkiniből ezúttal süti lesz, valami cukkinikenyér jellegű, mint ez: http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2013/07/cukkinikenyer.html
A sárgarépából pedig kipróbálom ezt a tésztamártást: http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2015/08/sargarepas-tesztamartas.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése