Hozzávalók:
- 2 szép pak-choi leveleire szedve, jól megmosva
- 1 ek növényi olaj
- 1 ek szójaszósz
- 1/4 tk szezámolaj
- 1/4 tk őrölt bors
- 1/4 tk friss gyömbér, felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
Elkészítés:
- A pak-choi-t mindig szedjük leveleire, és egyesével mossuk le a homokot a szárról, levelekről. Jól áztassuk le róla a koszt, majd aprítsuk fel.
- A hagymát és a gyömbért felaprítjuk, majd kezdhetjük is a sütést.
- Az olajat felforrósítjuk a wokban, és hozzáadjuk a hagymát és a gyömbért.
- Levesszük a lángot, és 1 percig pároljuk.
- Jöhet a pak-choi: kevergetjük, rázogatjuk sütés közben.
- Feljebb vesszük a lángot, és hozzáadjuk a többi hozzávalót.
- Magas hőmérsékleten, gyorsan megfonnyasztjuk a pak-choi-t, de azért igyekszünk nem tönkretenni mindent, ami értékes benne, így nem sütjük sokáig.
- A végén adhatunk még hozzá mogyorót, diót vagy mandulát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése