Nagyon finom és egészséges étel. Könnyen elkészíthető, és igen laktató. Az Ízek és érzések magazin hasonló receptje ihlette ezt a fogást.
Hozzávalók:
- 20 dkg főtt lencse
- 15 dkg sült sütőtök pürésítve
- olívaolaj
- fél dl házi paradicsomlé
- 1 lilahagyma felkockázva
- só
- borsikafű
- 3-4 ek kesudió és mandula (napraforgó, tökmag stb.) pirítva, ledarálva
Elkészítés:
- A lencsét előző este vízbe áztatjuk, majd másnap alaposan átmossuk, és puhára főzzük.
- A lilahagymát apró kockára vágjuk, a sütőtökpürével olívaolajon összesütjük. Egy kis paradicsomlével felöntjük.
- A kesut és a mandulát egy serpenyőben szárazon megpirítjuk, majd késes robotgépben ledaráljuk.
- Hozzádunk annyi kesus-mandulás "lisztet", amennyi szükséges ahhoz, hogy golyót tudjunk formázni.
- Az összetevőket összekeverjük, fűszerezzük a masszát.
- Apró golyókat készítünk, és már tálalhatjuk is.
- Megszórhatjuk még a magliszttel, vagy meghempergethetjük bármilyen maglisztben.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése