Veletek is előfordul, hogy úgy érzitek, nem tudjátok, hirtelen melyik zacskó zöldet egyétek meg elsőként?
Gyakran mire eljutok a második zacskó végére, már nem kívánom annyira a friss zöld leveleseket. Legalábbis már önmagában nem esik olyan jól rágcsálni. Ilyenkor smoothie-ként szoktuk fogyasztani a mizunát, a keleti salátamixet, a spenótot vagy a madársalátát. Még a fodros kelt is megihatjuk a nyers turmixban!
Ha nem szeretnétek, hogy fonnyadt zöldség kerüljön a reggeli vitaminbombátokba, kezdjétek el ti is frissen lefagyasztani a spenótot/fodros kelt.
Íme egy remek ötlet arra, hogy kis adagokban, azonnal fogyasztható spenótadagocskákkal tudjátok dúsítani a reggeli smoothie-tokat:
Mi kell hozzá?
- jégkockatartó
- késes aprító
- egy adag spenót
Ennyi az egész?
- A spenótot alaposan megmosom. Többször áztatva megszabadítom az összes homoktól.
- Salátacentrifugában vagy egy konyhai törlőruhába csomagolva leszárítom.
- Késes aprítóba teszem, és alaposan leturmixolom.
- Jégkockatartóba adagolom, és lefagyasztom.
- Egyenesen a fagyasztóból veszem ki, amikor szükségem van a spenótra. Egy-egy kockát kipattintok, és már dobom is a turmixgépbe.
Nézzétek meg a zöld turmixok gyűjteményét is! KATT!
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése