A karácsonyi menünket is meg szeretném veletek osztani. Idejében, mondhatjátok. De remélem, másnak is lapul még egy kis "boldog marha" a fagyasztójában. Ezt a fogást pörköltnek való húsból készítettem. Zseniálisan finom.
Hozzávalók (6 személyre):
- 1 kg marhahús (lapocka/comb) kis kockákra vágva
- olívaolaj
- 1 nagy vöröshagyma
- 1-1 kk őrölt gyömbér és fahéj
- 10 dkg aranymazsola
- őrölt bors
- 1 ek vaj
- 2 birsalma felszeletelve
- 2 ek méz
Elkészítés:
- A húst megmossuk, a zsiradéktól és faggyútól megszabadítjuk, majd felkockázzuk, és a hűtőben olajjal leöntve egy napot érleljük.
- A hagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk, majd apránként az edénybe tesszük, és lepirítjuk.
- Kisebb adagokban készítsük a húst.
- Hozzáadjuk a gyömbért, fahéjat, mazsolát. Majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
- Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára főzzük. Ez több órát is igénybe vehet!
- Eközben a birsalmát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és a vajon megsütjük. Mézzel megcsurgatjuk, majd a hússal együtt tálaljuk.
- Rizs illik hozzá köretnek.
Forrás: Ízek és érzések (2015. dec.) (Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése