Klasszikus étel. Kicsit pepecs, hogy minden réteget külön kell elkészíteni, de egy ráérősebb vasárnapon nekem belefér.
Hozzávalók (4-5 személyre):
- 2 bögre rizs
- 10-15 nagy káposztalevél
- 60 dkg darált hús
- 2-3 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1-2 dl paradicsomlé és 5-6 darab paradicsom (a fagyasztóból)
- só, fűszerek (nálam termelői olaszos fűszerkeverék)
- zsiradék
- tejföl (ízlés szerint)
Elkészítés:
- A káposztaleveleket megmossuk, majd lobogó vízbe mártjuk egyesével pár percre. Félretesszük.
- A rizst sós vízben megfőzzük.
- A felaprított hagymákat megpároljuk a zsiradékon, majd rádobjuk a húst, a paradicsomlét és a paradicsomot. Összesütjük, fűszerezzük.
- Egy tepsibe alulra elhelyezzük a káposztaleveleket. Kb. 4-5 hatalmas levelet tettem egy réteghez.
- Erre jöhet a rizs, majd a tejföl, husi, káposzta újra rizs.
- A tetejére még egy kis husi került, egy réteg káposzta, végül tejföllel kentem meg vastagon.
- 180-200 fokos sütőben 30-40 percet sült.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése