Friss és ropogós ez a saláta. Frissítő ízű a citromtól és az olíva olajtól és ropog a nyers keltől, na meg a pirított mogyorótól.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 evőkanál citromhéj
- 1 egész citrom leve
- 0,5 dl extra szűz olíva olaj
- 0,5 kg durvára vágott fodros kel, szárak nélkül
- 4-5 dkg őrölt parmezán sajt
- 5 dkg pirított, blansírozott mogyoró, durvára vágva
- nagyszemű só és frissen őrölt bors
- Egy nagy tálban keverjük össze a citrom héját, levét és az olíva olajat, addig, míg jól el nem keverednek.
- Adjuk hozzá a kelt és keverjük meg, hogy a lé bevonja a leveleket.
- Adjuk hozzá a sajtot és a mogyorót, sózzuk, borsozzuk.
- Keverjük át tálalás előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése