Valahogy a pizzára nem úgy gondolunk, mint ami lehet húsmentes is, pedig pl. Lajos Mari szakácskönyve jobbnál-jobb húsmentes verziókkal van tele
Hozzávalók
Hozzávalók
- 500 g pizzatészta
- 4 közepes nagyságú, érett körte (vagy alma)
- fél citrom leve
- 300 g füstölt sajt
- 10-15 rozmaring levélke
- 50 g vaj vagy margarin
- szeletelt mandula
- só, bors
- A körtéket (almákat) meghámozzuk, magházukat kiemeljük, vékony gerezdekre vágjuk, meglocsoljuk citrommal, hogy ne barnuljanak meg; a sajtot hajszálvékonyra szeljük.
- A tésztát kivajazott sütőformába nyomkodjuk, a szegélyét felmagasítjuk, megkenjük egy kevés olvasztott vajjal, megrakjuk a körtével (almával), enyhén sózzuk, borsozzuk. Ha szeretjük megszórjuk egy kis szeletelt mandulával.
- Végül betakarjuk a sajtszeletekkel, megszórjuk a rozmaringgal, meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal és előmelegített 220 °C-os sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük
Forrás: Lajos Mari-Hemző Károly: 99 pizza és tészta (Fülöp Judit)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése