Rohanós munkanapokra való ez az egyetlen személyre szóló recept
Hozzávalók
Hozzávalók
- 5 dkg friss petrezselyem
- 1 nagyobb (kb. 15 dkg-s) kígyóuborka
- 2-3 evőkanál víz
- 2,5 dl alaplé (vagy víz)
- 1 evőkanál vaj
- 1 vékony fokhagymagerezd
- só, frissen őrölt bors
- 0,5 ek finomliszt
- 0,5 dl tejszín
- 0,5 dl tej
- 0,5 szikkadt zsemle
- A petrezselymet megmosom, papírtörlőn leszárítom és néhány szál kivételével belevagdosom a turmixgépbe, a maradék a zsemlekockához kell.
- Az uborkát meghámozom, kisebb darabokra vágva a turmixgépbe teszem. 2-3 evőkanál vizet hozzáadok és összeturmixolom.
- A vaj felét egy fazékba dobom és hozzáreszelem a fokhagymát és kis lángon illatozásig pirítom. Ekkor hozzáadom az uborkás keveréket és 5 perc alatt megpárolom.
- Felöntöm az alaplével, összeforralom, ha kell, sózom-borsozom. A lisztet csomómentesre keverem a tej-tejszín keverékében és behabarom vele a levest.
- A maradék vajon megpírítom a felkockázott zsemlét és hozzáadok egy kis petrezselymet. A levest a petrezselymes zsemlekockákkal tálalom
Forrás: Stahl Judit: Büntetlen örömök (Fülöp Judit)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése