Adott egy fej káposzta és néhány rúd boldog kolbász, egy kis megmaradt szalonna, és még pár olyan hozzávaló, amelynek minden hűtőben lennie kell!
Hozzávalók:
- 1 fej káposzta
- pár centi házi kolbász
- néhány szelet kolozsvári szalonna
- kevés só
- bors
- borsikafű
- 1-2 ek mustár
- 1-2 ek (házi) paprikakrém
- 3-4 ek (házi) ketchup vagy paradicsomlé
- egy csurgatás méz
Elkészítés:
- A káposztát laskára vágjuk vagy lereszeljük. (Én nem szoktam a reszeléssel bajlódni, ha nem káposztás tészta készül.)
- A szalonnát felkockázzuk, a forró wokba dobjuk, lepirítjuk.
- Majd erre mehet a felvágott káposzta és a felaprított kolbász.
- Nem sózom a káposztát, hanem inkább egy kis vizet és paradicsomlét öntök alá.
- Pici méz, fűszerek, mustár, kevergetés, és kb. 10-15 perc alatt kész is az ebéd.
- Kenyérrel vagy főtt burgonyával tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa (ihlet: http://egyszerugyorsreceptek.com/kolbaszos-kaposzta-katicatol/#more-2784)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése