Finom falatok reggelire, vacsorára.
Hozzávalók
Hozzávalók
- tésztához
- 30 dkg liszt (25 dkg teljes kiőrlésű tönköly + 5 dkg finomliszt)
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- 0,5 dl olaj
- 1,2 dl víz
- töltelékhez
- 15 dkg császárszalonna/kolbász/sonka
- 3 ek tejföl/joghurt/tökmagmajonéz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- bármi :)
- Vágjunk apróra mindent ami a töltelékbe kell.
- A tészta hozzávalóiból a száraz hozzávalókat elkeverjük majd a nedvessel összegyúrjuk. Kemény tésztát kapunk, amit rövid ideig pihentetjük.
- A pihentetés után a tésztát osszuk 6 részre és a részeket nyújtsuk 2 mm vastag, ovális lappá
- Töltsük meg a korongokat, csípjük össze a széleit és picit lapítsuk el.
- Az így kapott batyukat forró serpenyőben, közepesnél kisebb lángon 2-2 percig süssük.
Forrás: Kiss-Kovács Orsolya
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése