Húsmentes napokon kiválóan beválhat bármilyen más körettel és ilyenkor is elkészíthető, hiszen sárgarépából nincs hiány télen sem
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 kg sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál vegeta
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál finomliszt
- 1 teáskanál majoránna
- ízlés szerint só és törött fekete bors
- A sárgarépát megtisztítom, két cm-es karikákra vágom. A vöröshagymát hámozás után finomra metélem. A tejfölt a liszttel és 0,5 dl vízzel simára keverem.
- A forró olajon megfonnyasztom a hagymát, majd a tűzről lehúzva azonnal belekeverem a pirospaprikát. Ráöntök 2 evőkanál vizet, és visszateszem a tűzre.
- Meghintem vegetával, majoránnával és borssal, majd beleöntöm a sárgarépát. Jól összeforgatom, megpirítom, majd befedem és kis lángon majdnem puhára párolom.
- Ekkor beleöntöm a lisztes tejfölt, és kevergetés közben jól kiforralom. Sós vízben főtt burgonyát kínálok hozzá.
Forrás: Frank Júlia konyhája: Zöldséges ételek nem csak vegetáriánusoknak (Fülöp Judit)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése