Kislányok körében a színe biztos befutó ennek a szendvicskrémnek, ugyanis gyönyörű rózsaszín. Nekem az íze is tetszik, pedig a cékla nem a legkedvesebb zöldségem.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 cékla
- 2 cm torma vagy 1-2 evőkanál ecetes torma
- 1-2 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1 csapott mokkáskanál só
- 1 kiskanál méz
- max. 2 dl tejföl (a kívánt sűrűség eléréséhez)
- 25 dkg túró
- A meghámozott, nyers céklát és a friss tormát apró lyukú reszelőn lereszeljük, hozzákeverjük a citrom levét, a sót és a mézet.
- Ezután turmixoljuk össze előbb a túróval, majd annyi tejföllel amilyen sűrűre a krémet szeretnénk.
- Hűtőben tároljuk, csak pár napig fogyasztható.
Forrás: Kisa Judit: 77 remek reform recept (Fülöp Judit)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése