Tejmentesen sűrű rizstejszínnel is elkészíthetjük (pl. a DM-ben remek bio rizstejszín kapható főzéshez. Egyetlen dolgot nem lehet vele csinálni sajnos: habbá verni.)
Hozzávalók:
- 1 közepes karalábé
- 2-3 darab sárgarépa
- 80 dkg sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek mustár
- 2 dl főzőtejszín/rizstejszín
- 1 tk étkezési keményítő
- 1 ek almaecet
- 1-2 ek méz
- só
- bors
Elkészítés:
- A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, olajon lepirítjuk.
- A kockára vágott húst rádobjuk, és kavargatás mellett fehér színűre pirítjuk. Amikor már nem tűnik teljesen nyersnek, hozzáadjuk a mustárt, a mézet, az almaecetet, és együtt pirítjuk tovább.
- Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és tovább pároljuk. Időnként pótoljuk az elfőtt vizet.
- Sózzuk, borsozzuk a már majdnem teljesen megpuhult húst, és hozzáadjuk a zöldséget is, amelyet hasábra vágunk.
- Amikor a zöldségek is megpuhultak, jöhet a tejszín, és a végén az egy evőkanál keményítő, amelyet hideg vízzel kikeverünk előbb.
- Összeforraljuk, és főtt rizzsel tálaljuk.
Forrás: Nők Lapja Konyha (2015. március) mód. Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése