2015. április 25., szombat

Sárgarépás-karalábés sertésragu

Tejmentesen sűrű rizstejszínnel is elkészíthetjük (pl. a DM-ben remek bio rizstejszín kapható főzéshez. Egyetlen dolgot nem lehet vele csinálni sajnos: habbá verni.)

Hozzávalók:

  • 1 közepes karalábé
  • 2-3 darab sárgarépa
  • 80 dkg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek mustár
  • 2 dl főzőtejszín/rizstejszín
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 1 ek almaecet
  • 1-2 ek méz
  • bors
Elkészítés:

  1. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, olajon lepirítjuk.
  2. A kockára vágott húst rádobjuk, és kavargatás mellett fehér színűre pirítjuk. Amikor már nem tűnik teljesen nyersnek, hozzáadjuk a mustárt, a mézet, az almaecetet, és együtt pirítjuk tovább.
  3. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és tovább pároljuk. Időnként pótoljuk az elfőtt vizet.
  4. Sózzuk, borsozzuk a már majdnem teljesen megpuhult húst, és hozzáadjuk a zöldséget is, amelyet hasábra vágunk.
  5. Amikor a zöldségek is megpuhultak, jöhet a tejszín, és a végén az egy evőkanál keményítő, amelyet hideg vízzel kikeverünk előbb.
  6. Összeforraljuk, és főtt rizzsel tálaljuk.
Forrás: Nők Lapja Konyha (2015. március) mód. Lengyel Zsuzsa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése