2015. április 30., csütörtök

Illatos almás fasírt

Valami gyümölcsös húsételre vágytam. Darálthús + alma? Nem rossz kombináció. Mehet babakézbe is, ha csökkentjük a fűszermennyiséget, valamint odafigyelünk, hogy ne kapjanak allergizáló olajos magvakat 1 éves kor alatt!

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertés darálthús
  • 1-2 alma reszelve
  • apró szemű zabpehely (annyi, hogy gyúrható masszát kapjak)
  • bors
  • fahéj 
  • szegfűszeg
  • csillagánizs
  • 1 tojás
  • szeletelt mandula (opcionális)
Elkészítés:
  1. A hozzávalókat elegyítjük, majd kis gombócokat formázunk, és kisütjük olívaolajban.
  2. Figyeljünk arra, hogy ezek a fasírtok könnyebben odaégnek - gondolom, a gyümölcslé miatt -.
  3. Akár beáztatott mazsolaszemekkel is el tudom képzelni.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése