Kamra-és fagyasztóürítő főzőcském csúcspontján vagyok. Hogyan kerül a spagettitök a lecsós májba? Egy kis bátorság és kíváncsiság kellett hozzá. Kivettem a fagyóból egy zacskó tököt, de nem volt időm elkészíteni az eredeti ötletem szerint. Felhasználtam másképp! Plusz egy kis rost az ebédhez; és még finom is lett!
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemáj
- 10 cm kolozsvári szalonna
- 1-2 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- egy fél üveg lecsó (bio zöldségből)
- 1-2 szem fagyasztott paradicsom
- só
- bors
- egy kis csomag spagettitök
Elkészítés:
- A májat megtisztítjuk, feldaraboljuk.
- A felkockázott kolozsvári szalonnát lepirítjuk, majd megdinszteljük rajta a felaprított hagymákat.
- Rádobjuk a májat, hagyjuk, hogy levet engedjen, és puhára főzzük.
- Mikor már majdnem kész a máj, mehet rá a paradicsom egészben, és a lecsót is ráöntjük. Annyi lecsót adjunk hozzá, hogy szinte ellepje a paradicsomlé.
- Összefőzzük, és végül hozzáadjuk a spagettitököt.
- Fűszerezzük, és fedő alatt hagyjuk, hogy összerottyanjon.
- Rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése