Többféle babakeksszel próbálkoztam már. Először tej-és tojásmentes recepteket szeretnék veletek megosztani.
Ugye, sütőtök az van a fagyasztóban. Megsütöm, leturmixolom, és kisebb 20-30 dekás adagokban lefagyasztom. Ezt használom télen-tavasszal süteményekhez, levesekhez.
1. Zabpelyhes babakeksz sütőtökkel:
- 20 dkg sütőtök
- 15 dkg apró szemű zabpehely
- pici fahéj
- 30-40 ml olívaolaj
A hozzávalókat összegyúrjuk. Picit pihentetjük, majd kis lapos korongokat készítünk, és 190 fokon 15-20 perc alatt kisütjük.
A tésztát meg is felezhetjük, és magunknak egy kis mézzel, mazsolával készíthetjük a kekszet a kávénkhoz.
2. Sütőtökös keksz nagyobb babáknak:
Ez egy kicsit "rágósabb" keksz lesz.
- 10 dkg sütőtök
- 5 dkg búzaliszt
- 5 dkg zapehely
A hozzávalókat összegyúrjuk. Picit pihentetjük, majd kis lapos korongokat készítünk, és 190 fokon 15-20 perc alatt kisütjük.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Remek recept, én még feldobnám a kekszet egy izgalmas formavilággal! A 3Dneked műhelyben rengeteg egyedi sütikiszúrót találtok, amelyek segítségével a siker garantáltan nem marad el -> https://3dneked.hu/sutikiszurok/
VálaszTörlés