2015. április 29., szerda

Zöldbabos rizssaláta

Az új szezon előtti kamra- és fagyasztóürítés jegyében készült ez az étel. 

Hozzávalók:

  • egy nagy adag fagyasztott zöldbab/ceruzabab
  • rizs
  • lilahagyma
  • tökmagolaj
  • bors
Elkészítés:

  1. A fagyasztott zöldbabot párolóbetétben pár perc alatt felmelegítettem/puhára pároltam.
  2. A babot felvágtam 1-2 cm-es darabokra, és egy nagy salátástálba tettem.
  3. A rizst megfőztem, és a babhoz kevertem.
  4. Tökmagolajjal bőven meglocsoltam, és apróra vágott lilahagymával megszórtam.
  5. Sóztam, borsoztam, és mindezt alaposan összekevertem.
  6. Hidegen is isteni.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése