Ez is egy a piknikre vitt ételek közül.
Hozzávalók
Hozzávalók
- A salátához
- 75 dkg burgonya
- 12,5 dkg zeller
- 38 dkg piros alma
- 12,5 dkg lilahagyma
- Az öntethez
- 1 evőkanál pirított, vagdalt dió
- 0,75 dl olaj
- 1 citrom leve
- 0,25 dl almaeceet
- 1 tk fehérbors
- fél csomag petrezselyemzöldje
- Héjában megfőzzük a burgonyát, és sós vízben puhára főzzük a zellert.
- Az almákat héjasan egyforma kiskockára vágunk.
- A megfőtt burgonyát, zellert és a lilahagymát karikára vágunk. Az almákkal együtt egy tálba tesszük.
- Elkészítjük öntetet, a hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd elkeverjük a salátával.
- 1 napig hűtőszekrényben érleljük.
Beküldő: Fülöpné Marika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése