Pár hete kezembe került egy francia szakácskönyv, tele színes, finom, egyszerű nyári fogásokkal. Ez a gyorsan, könnyen elkészíthető padlizsánfasírt frissen sütve, sok salátával az igazi.
Hozzávalók kb. 20-25 fasírthoz:
Hozzávalók kb. 20-25 fasírthoz:
- 1 nagyobb padlizsán (vagy több kicsi :) )
- 2 ek olívaolaj
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 13 dkg kenyérmorzsa
- 1 dl tej
- 9 dkg parmezán reszelve
- 10 dkg feta
- 4 ek apróra vágott petrezselyem
- só, bors
- liszt
- olaj a sütéshez
- Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
- Szeleteljük fel a padlizsán(oka)t hosszában vékony szeletekre, majd hámozzuk meg, és fektessük őket sütőlapra, locsoljuk meg olívaolajjal, és kb. 10 perc alatt süssük aranybarnára.
- Ha megsültek a padlizsánszeletek, turmixoljuk le őket.
- Egy nagy tálban keverjük össze villával a padlizsánpürét, a tojást, a fokhagymát, a tejbe beáztatott kenyérmorzsát, a parmezánt, a fetát, a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk.
- Formázzunk a masszából kicsi golyókat, azokat forgassuk meg lisztben, és süssük ki.
Forrás: Sylvie Ait-Ali és mások: Cuisine d'été (Dudik Éva)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése